Nyieun OCT dina mobil

Posted on April 13, 2019. Filed under: Mobil, SUNDA |

Oct (oil catch tank) nyaëta samacem wadah anu dipakë kanggo nandéan sesa saab oli tilas ambeh eta saab ulah nepi ka ICC(internal combustion chamber) atawa rohang beuleum mesin.

Naha ? Margi éta saab téh taya guna, malihan badé ngabalaeun eta rohang beuleum mesin kaasup valve, sparkplug, intake manifold, Throttle Body, tur sesejenan.

Pabrikan mobil dina dasarna nyieun supados éta saab di kaasupkeun ka icc téa , ambeh éta saab rék dibelem ogé.

Masalahna éta saab pan teu bisa dibelem kana eta saab oli , sanes saab bénsin. ,”

Sok naha kitu? Meren ambeh teu ngotorkeun lingkungan, leuwih basajan pan sesa diasupkeun ka ICC, atos lah.

Napi nuturkeun abdi mah, éta pabrikan ngalakukeun hal kitu kana ambeh mobil urang acap diservice kénéh.

Kan idéalna saatos saputer 5000 KM atawa maximum 6 sasihan pan mobil sasaéna kudu di serpis rutin, nyaéta dibersihkeun TB, busi, oli digentos. Janten olina te.

Dina sisi lain, kana asupna uap oli ke TB, akibatna TB, ICC, busi, palep janten bala waé. Osok lililaan, pangabisa mesin rék ngurangan, osok lamun teu diraksa mangka lililaan mobil rék bejad.

Contona mesin mobil abi

Eta katingali meni loba calacah nu hideung dina jero

Kaayaan intake manifold saacan di seseh, meni kotor loba kebul kénéh.

Saatos di seseh, nampak langkung resikan

Kacindekanana :

Mobil2 nu standar pabrikan mah teu aya fitur OCT na, janten bade Kotor eta ICC,TB,Plug.

Nyieun OCT mah gampil, kantun nyadiakeun anu botol palastik, selang 3/4″ nu paskeun ka PCV palep.

Osok, liang leutik dina intake kudu di turup kana sekrup/baut, atawa tiasa ogé di jieun CAI (cold Air Intake)

Iklan

Make a Comment

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogger menyukai ini: